Thursday, April 30, 2009

Kész a fácskám

Szerelmem Renato;)))) A mintából eredetileg mást képzeltem csinálni, de mégis kereteztem. Belfastra készült 1 szálon, mérete : szélessége: 12cm, magassága: 6,5cm. Íme készen:



Ilyen lett

Wednesday, April 29, 2009

Láttam, megkívántam, megcsináltam....

Tegnap este kis kikapcsolódásképpen böködtem egy kis "valami mást". AZ R.P. tölgyfám is majdnem kész, hamarosan mutatom.
Íme egy kis apróság az A.T.-től 40 countos Permin vásznon Au ver a soie-val 1 szálon 1 szállal:

Friday, April 24, 2009

Balckbird Designs - Petites Lettres Rouges

Alma Allen blogjáról már írtam, azt is elárultam, hogy meghímzem én is azt a kis mintakendőt amit ott bemutatott. Játszom én is vele....

A minta mérete 110 x 62 szem.
Permin 40 countos - 16 szálas anyagra hímeztem Au ver a soie fonallal (barna 2651, rozsda 2136) 1 szálon 1 szállal, 28-as tűvel;)
A kész hímzés mérete: 7 cm x 3,5 cm.
Anna keresztnevét, születési évét és monogramját hímeztem bele + szivecskéket és madarakat.

Amikor a hímzéssel kész lettem, fogtam egy kis vatelint, kartont, farkasfogat, mágnescsíkot és a kartonázsos eszközeimet. Hűtőmágnes lett belőle.
Tetszik?

Elküldtem Almának a fotókat, 27.-éig Ti is küldhetitek neki a saját munkátok fotóit, 29.-én fogják kalapból kisorsolni a nyertest:))))

Februárban - Marokkó 1.

Februárban, mint minden évben ismét 3 hetet töltöttünk Marokkóban. Az idén attól volt különleges, mert a testvérem is velünk tartott. Nagyon boldog vagyok hogy bemutathattam neki is ez a számomra varázslatos országot. Elvinni olyan helyekre amit a turisták nem ismernek, megismertetni vele az országot, a népet, a kultúrát, a szokásokat,az illatokat, az ízeket. Én már jól ismerem, mégis újra és újra elvarázsol. Érdekes volt látni hogy olyan dolgokat fotóz, ami nekem is új volt, élmény volt az elején, hogy tágra nyílt szemekkel hallgatja a berberek, a tuaregek történeteit. Marokkó számomra a végletek országa. Már megmásztam a Toubkalt (4300m magas) és éjszakáztam a tuaregekkel a sivatagban. Mindig felfedezek valami újat, érdekeset, izgalmasat...
Egy kis kostoló a színekből:

Thursday, April 23, 2009

Szerelem volt első látásra....

Múlt év vége felé találtam rá egy új Long Dog Samplerre. Minden amit szeretek;)))
Julia Line ismét nagyot alkotott:
Íme:
Mindenhol kerestem, de francia webshopokban nem találtam, az amerikaiaknál kicsit sokallottam az árát +postaköltséget. Felvettem a kapcsolatot a tervezővel aki Franciaországban él. KÉT napon belül megérkezett a mintám.Hurrá!!!!
Sokáig gondolkodtam milyen színű legyen és mivel csináljam.... Az eredeti Vierlande Samplereket fekete fonallal hímezték, ami használat közben és mosáskor fakult, ettől lett barnás, vöröses árnyalata. Milyen legyen az enyém..... Fekete? Antracitszürke? Barna? ez most nem lesz piros;)
Gondoltam arra hogy selyemmel hímzem, de itt a selyem üzletben elég drága, ehhez pedig sok kell, a készletemben pedig van sok DMC. Maradok annál.... (Most úgy képzelem) Ilyen lesz:

Nem, nem ,nem.... nem kezdem még el, előbb befejezek egy-két másik UFO-t... hallod Judit;)?

Újabb R.P készülőben...

Elkezdtem egy R.P mintát hímezni, belfastra 1 szálon 1 szállal.... haladós.... ha elkészül zipzáras kis szütyő lesz belőle...

Megjegyzés: Egy kis csomagot postáztam hétfőn valakinek, aki talán már nem is számít arra hogy ajándék érkezik tőlem;) Remélem sikerül meglepetést okoznom;))) Ha megérkezett, itt is megmutatom;)

nem ér azt mondani, hogy....

mániákus vagyok;)
Nina játékra hívott, ezért mutatom meg az ollóimat. Nálunk mindenre meg van a saját funkciójú olló - konyhai, csirkevágó, szabó,köröm, cikk-cakk,gyerek....és ha valaki nem úgy használja, akkor harapok;) (És még nincs is a képen a gyerek Fiskars ollója és az art deco kézimunkaollóm)
Íme:
Ne feljtsétek el, április 30-ig lehet játszani Ninával:)))

Tuesday, April 21, 2009

SWAP-oltam Ninával 2.

Itt szeretném megmutatni amit az USA-ba küldtem Wendy-Jo-nak. A levele szerint nagyon örült az ajándékomnak.
A minta AMAP Blue Royal mintának egy részlete, melynek középmintája ismétlődik a tököcskén lévő gombon és az ollóőr egyik oldalán. A másik oldalára W-betüt hímeztem. Pinkeep-nek állítottam össze, melynek a hátoldalán ollótartó van.

Nina szervezte, nagyon köszönöm. Itt láthatjátok a blogot, ahol mindenki ajándéka ott van.

BLACKBIRD DESIGN blog


Nina hívta fel ismét valamire a figyelmem.
Alma Allen a Blackbird tervezője nemrég új blogot hozott létre. Ezen mesél a munkájáról a terveiről, a mintákról, a készítésük történetéről....
Most játékra hívja az olvasóit.
Korábbi franciaországi utazásakor vett (talán bolhapiacon vagy régiségkereskedőnél) egy 1918-ból származó hímzést. Ezt egy 9 éves kislány hímezte, a saját hibáival. Ezt most Alissa Christianson reprodukálta, megrajzolta a mintát. Free mintaként letölthető az oldalukról. Aki ápr 27-ig elküldi a meghímzett kis sampler fotóját sorsoláson vesz részt.... Ma este én már be is fejezem;) holnap küldöm Nekik a fotóját .

Patricia barátnőm születésnapjára készült

JOYEUX ANNIVERSAIRE PATRICIA!!!!!
Patricia mindig nagyon csinos dolgokkal lep meg, én is szerettem volna neki meglepetést szerezni.
Az első egy apróság;) Táskatartó kampó. Hímeztem bele. Mégis egy hímző hölgynek, "hímzőcsajos" kampó illik. Praktikus ha kávézóban nincs hely a táskának sem a széken, sem az asztalon, praktikus ha a mosdóba megy, akkor sem kell a földre rakni a táskát...

Ilyen volt:

Ilyen lett:

Így kell használni:Kapott tőlem apróságokat, a hímzéseihez kiegészítőket, fonalat, AT kitet. + Meghímeztem újra 3 Renato Parolin szivecskét a Cuori in fiori sorozatból. Ez is annyira tetszik, hogy vettem keretet hogy meghímezzem magamnak is mind a 6-ot. Haladós minta. Esténként elkészültem 1-el 1-el. 11szálas hímzővászonra készült 816-os DMC- vel 1 szálon 1 szállal miniben.

Karnevál volt az oviban - Carneval a l'école

Hiába volt milliónyi kreatív ötletem minek is öltözhetne be.... de nem és NEM.... hisz mindegyik barátnője hercegnőnek öltözött a csoportból. Na jó, azért hogy Ő sem lógjon ki nagyon a sorból, de azért mégse legyen sem hófehérke, sem csipkerózsika, íme az én "keleti" hercegnőm:

SWAP-oltam Ninával 1.

Az utolsó pillanatban jelentkeztem Nina blogján erre a kedves játékra .
Az én ajándékom nagyon hamart megérkezett . Meglepetést okozott a javából!!!! Csicsóné-Melinda volt aki a blogomat végigmazsolázta és sikerült az ízlésemet eltalálnia!!!! KÖSZÖNÖM!!!! Köszönöm Melinda hogy szántál rá időt és energiát, hogy ha virtuálisan is, de megismerj és olyan ajándékot készíts aminek nagyon örülök!!!!
Egy ollótartót hímzett nekem az egyik kedvenc tervezőm Renato Parolin Miniatura 4 mintájával. MINIBEN!!! Álomszép!!! Kaptam hozzá általa készített cserépdíszeket és natúr színű anyagdarabokat... úgy összehajtogatva, ami színtén az Ő kézügyességét dícséri!!!
Köszönöm Nina hogy megszervezted és köszönöm Melinda hogy megajándékoztál!
Az első képet Melinda blogjáról "kölcsönöztem", a másodikat én fotóztam:

Édesanyámnak szeretettel

Édesanyám: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!
Pour ma maman: Joyeux anniversaire!!!!
For my mother: Happy Birthday!!!
Für meine Mutti: Herzlichen Glückwunsch zum Geburtstag!

Ugyan nem az én hímzős ízlésemre vall amit hímeztem, de ÉDESANYÁMNAK készült, akinek az idei születésnapján sajnos nem tudom személyesen ajándékozni a kedvenc virágát, az orchideát. Így hímeztem neki. Dimension kit. Aidára. ;) nem ismerek magamra.;) de olyan gyorsan haladtam vele hogy még a bontással együtt is egy hét alatt elkészültem. Igen, bontottam. A háttérben a szálat aranyszállal kellett volna összefogni, így is kezdtem, de annyira csilivilinek éreztem, hogy kibontottam, újrakezdtem. Jobb is így... Barna keretet választottam hozzá, én kereteztem. Remélem a postán nagyon fognak vigyázni rá és a jeles napra meg is érkezik:))))

Persanne készen

Megmutatom milyen lett az AMAP Persanne készen. Most már csak Ninán múlik majd hogy a karácsonyra neki ajándékozott kulcsos-szekrényke ajtajára milyen módon fogja ráapplikálni. Remélem tetszik Neki is, szeretettel készült:)) Nekem annyira tetszik, hogy azon gondolkodom magamnak is meghímzem;) csak időt hol találok hozzá? és milyen színű legyen? ... költői kérdések voltak....
A mintát Zweigart Belfast-ra hímeztem 1 szálon 1 szállal.

Wednesday, April 15, 2009

London

Január végén -február elején nagyon kellemes hétvégét töltöttünk Londonban.
Mindent amit meg lehetett nézni egy 4 évessel, megnéztünk, kipróbáltunk. Felszálltunk a London-eye-ra, városnéző busszal megnéztünk mindent, minden érdekes állomáson leszálltunk, hajóztunk a Temzén. Sajnos a Victoria és Charles múzeumba nem jutottam el, ahol a régi kézimunkákat, samplereket szerettem volna nagyon megnézni.
Majd legközelebb.... ugyanis lesz legközelebb, mégpedig hamarosan..... hogy miért is?
Mert Londonban a hazaindulásunk előtt akkora hó esett, amennyit nem láttak az elmúlt 20 évben. Megállt a tömegközlekedés, az üzletek nem nyitottak ki.... a repülőtérre kijutottunk (kb 5 órába telt) ahol a gépünket az utolsó pillanatban törölték. Már becsekkoltunk, bent voltunk a belső váróban.... hiába.... amikor kijöttünk, a totál káosz már eluralkodott a reptéren. Következő 3-4 napra nem is volt várható hogy gépet indítsanak....mit tegyünk....senkinek nem volt semmi konkrét információja, a bátrabbak behúzódtak 1-1 sarokba ahol az éjszakát szándékoztak tölteni.... a reptéren nem volt annyi sarok amennyire szükség lett volna;) aki tehette menekült vissza a városba, szállodát keresni...
Mi célbavettük a vasútállomást. Eurostar London és Párizs között. 5 perccel az aznapi utolsó előtti vonat indulása előtt érkeztünk. Elértük!!! Ám a vonat még nem indult, bevárta az utolsó vonat utasait. Egymás hegyén-hátán- ölében ültek az emberek. De elindultunk! Hurrá! DE: a vonat a csatorna előtt megállt. másfél órát állt, szervizelés miatt..... átértünk a csatornán.... és a vonat megállt.... bekrepált a motor.... hoppá.... az egész éjszakát a vonaton töltöttük, míg hajnalban Párizsból küldtek értünk egy másik vonatot.Még jó hogy nem a csatornában történt a dolog... Megérkeztünk Párizsba, ahol szórólapot osztogattak.... meg reggelit:)) de gyorsan állomást kellett váltanunk hogy a Párizs-Montpellier vonatot elérjük...A vonaton olvastam a hírt, hogy a vasúttársaság visszatéríti a vonatjegy árát + ajándékba ad minden utasnak 1 oda-vissza utat erre a vonalra amit egy éven belül lehet leutazni... a következő úton lehet hogy megnézhetem a samplereket is;)

Ennyi hó elég volt ahhoz, hogy megálljon az élet...

Hófelhők már gyülekeztek

Faló


Igen, a lovakat nagyon szeretem, még a makacs pónikat is, de ha falóról van szó, elgondolkodom.... ha meg trójairól ami nem a történelmi eset, akkor meg ÚÚÚÚTÁÁÁÁÁÁÁÁÁLOOOOOOOOOM.
Főleg azért, mert tönkretette a gépemet. Beférkőzött.... átvette az irányítást... szerencsére nagy kárt nem okozoztt, mert ami nagyon fontos dolog volt kiírtam dvd-kre és külső vinyóra. Időbe telt mire újra használható állapotba került a gépem, főleg mert közben keveset is voltunk itthon....
De hálás köszönetem a nagy mágus S. Tamásnak aki távolról kézbevette az "ügyet" és megoldotta hogy újra online lehessek! Köszönöm!