Saturday, August 30, 2008

Otthon készült

Nagyon sok hímeznivalót vittem magammal haza..... naívan persze..... semmire nem jutott időm, de elolvastam két könyvet (erre is régen volt példa hogy rövid idő alatt végezzek könyvekkel), illetve kihímeztem egy a Chelo blogján látott piros mintát. Megkívántam a varrógéptakaróját, úgy gondoltam az enyém is megérdemelne egy hasonlót a korábbi műanyag helyett.
Minta:

Kihímezve:

Előkészítve:
Itt láthatjátok Chelo-ét. Köszönöm az ötletet! Thank You Chelo!!!!!
http://elrincondechelo.blogspot.com/search?updated-max=2008-06-09T08%3A47%3A00Z&max-results=7

Vittem magammal sok mini hímeznivalót, de napközben nem értem rá, éjszaka pedig nem volt megfelelő fényforrásom amivel ezeket hímezni tudtam volna. Van mit bepótolnom. Igyekszem.

Hipp-hopp.... itt vagyok!

Nagyon gyorsan telnek a napok mióta hazajöttem, és még gyorsabban teltek a napok amíg otthon voltam.... itthon.....-......otthon..... jó a kérdés..... azt hiszem mióta gyerekem van, azóta vagyok itthon is OTTHON. Amikor pedig OTTHON vagyok az pedig az előtte lévő 30 év, a szüleim, a testvérem,a barátaim, a gyerekkorom, a kamaszkorom, szerelmek, csalódások.... minden, de minden együtt és tömören.

Nem sok mindenre jutott időm, de amit lehetett próbáltam beletömöríteni.
Pár nap Balaton - Anna nagyon élvezte, talán még jobban is mint a tengert, mert nincsenek nagy hullámok és nem sós :)))) Kamaszkori nyarak emléke, régi barátok, ismerősök szintén családostól, gyerekestől nem pedig a szörfdeszkához tapadva lesvén mikor fújja meg az első szellő a faleveleket.....régi emlékek ezek, de felejthetetlenek....
Szatina, álmaim falucskája, már a térkép sem jelzi, de számomra a tökéletes nyugalmat jelenti oda visszavonulni..... erről máskor mesélek....
Utólag visszagondolva arról elmélkedek kivel találkoztam és kivel nem, kinek mit meséltem és kinek még mennyi mindent szerettem volna..... igaz Gabi? Ő az akivel 6 azaz hat éves korunk óta nem tudunk elszakadni egymástól. Andival, hát persze hogy a Wágnerrel is találkoztam! Beszélgettünk mint a régi szép időkben, ráadásul nem is élünk egymástól olyan messze.... csak szervezés kérdése lenne hogy gyakrabban találkozzunk! Heni, kár hogy pont akkor voltatok nyaralni, Anna nagyon készült hogy újra a karjaiban tarthatja az Inez bébit....
Itt gondolok mindig arra, mennyire is fontosak és meghatározóak a gyermekkori barátságok. Szeretném hinni hogy egyszer majd Anna is érezni fogja ezt az érzést....
De nem csak a gyermekkori barátságok fontosak;) arra is példám van hogy a "virtuális" barátságok is miként válhatnak valóságossá:)))) Judit - Violent, gondolom egyetértesz;) Nekem felejthetetlenek az átbeszélgetett fagyizos délutánjaink:)!!!

Emiatt egy napot Budapesten is töltöttem. Már Budaörsön díszkövetség várt:))) Köszönöm Cherry Ildinek, Ninának, Bucilla Bettinek a felejthetetlen napot!!! Erről ők már részletesen írtak, de én fotót mutatok:))) A fotó elkészítéséért köszönetet mondok Tamásnak aki Nina szíve csücske (hogy maradjunk hívek a szívekhez:)).
Büszkén mutatom meg a világnak milyen ajándékokkal lettem elkényeztetve:

Ilditől kaptam ezt a táskát amihez kicsi szütyő is "járt". Nagyon szépen, igényesen van kidolgozva, miden részletére odafigyelve így a kis "cherry" logó sem maradt le róla. KÖSZÖNÖM ILDI!!!! ( Megjegyzés: Ildivel még sosem találkoztunk, így nem tudhatta rólam hogy ha tehetem nem hordok táskát.... Ellenben Anna , hát Ő igen, nagyon megtetszett neki , mindjárt ki is nevezte idei ovis táskának :))) Ildi, ez aztán a megtiszteltetés;))) Ő olyan szeretettel várja vele az ovikezdést amilyen szeretettel Te készítetted! Köszönjük mindketten!
Nina mint már áprilisban és korábban is próbálta eltalálni az ízlésem, a stílusom, a színeim.... NINA, KÖSZÖNÖM! SIKERÜLT!!!
eper Ninától:
arany kisördög Ninától és a "hozzávaló"miniatűr levendulás ollóőr:
Ninától fadoboz és tűtartó hurka:
A dobozon a Mouton rouge: Coeur nacre mintája van:)
A doboz mindenféle szívformájú díszecskét,dobozocskát,gombocskát,csokicskát :))) rejtett, amiket most több okból kifolyólag nem tudok megmutatni. 1. a szívecskés tárgyakat már elrendezgettem a helyükre, a szívecskés csokikról, amik egyébként magyar különlegességek - pedig csak arról a kislányról tudnék képet mutatni aki mind megette:)))

Az ajándéközönnek nem ért itt még véget, mert megérkezett Bucilla - Betti... nézzétek milyen gyönyörűségeket kaptam:
(Itt is van megjegyzés: szeretnék egyszer, - majd ha nagyleszek - legalább fele olyan kreatív lenni mint Ő, mert akkor majd még sz-ból is várat fogok építeni....hihihi)

Újabb tököcske és a hozzá vaó neszeszer az én színeimben, egyszerűen nagyszerű:))) a neszeszerben a szívecskés olló a szívecskés örzővel kapott helyet:)))
Tündéri képkeretben egy miniatűr "anna betü"
A kedvencem pedig ismét magáért beszél, annyira jó hogy kommentet sem tudok hozzá írni;)
Fonaltartó a maga gyönyörében:)))


Hazaindulásunk előtt, amikor már a kocsi is be volt pakolva, meglepetésajándékot hozott a postás. Az utolsó percek egyikében érkezett. Évivel sajnos nem tudtunk találkozni (az a fránya idő) de meglepetést Tőle is kaptam. Lássátok mi volt a csomagban - Évi pedig mindegyikhez használat utasítást is adott:) A mentatáskáról a mozaikfotót utólagos engedélyével az ő blogjáról szedtem le - igaz az kevésbé színhű mint a sajátom;) Minden SK készítésű, van közötte hímzett, horgolt kötött:))) KÖSZÖNÖM SZÉPEN ÉVI!
Nyár kellős közepén van karácsony? Vagy álmodom? Ennyi ajándék egyszerre? És csak nekem? Vajon megérdemlem-e én mindezt? húhh ez csak prózai kérdés volt;) Mégegyszer köszönöm NEKTEK BARÁTAIM hogy gondoltok rám, hogy vagytok nekem!

Tuesday, August 5, 2008

2008.08.06

Várhatóan aug 22-ig nem lesz új bejegyzés a blogomon.... néhány órán belül indulok HAZA Pécsre.
Elnézéseteket kérem;)

Saturday, August 2, 2008

Vágyom egy kis gyors sikerélményre;)

Hetek óta tele a ház vendégekkel = hetek óta még csak tű sem volt a kezemben..... ezen gyorsan változtatnom kellett, kezdtek megvonási tüneteim lenni;)
Már szeretnék elkezdeni visszaszámolni a hazautazásig, de nem tudom melyik nap indulhatok.
Tegnap este gyorsan hímeztem egy kicsit, a kép alapján is már biztos sokan felismerik:) Igen, ismét egy Isa Vautier minta : Cub' Love, muranora 1 szálon 1 szállal (most nem selyem, hanem 902-es DMC) elég haladós, gyanús hogy még kihímzem 16 szálas vászonra is miniben:)))


Ilyen lesz ha kész lesz, a képet a tervező blogjáról vettem kölcsön.